ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


- Παράδοση ¨με το κλειδί στο χέρι¨ επαγγελματικών κτηρίων,ξενοδοχειακών και οικιστικών      συγκροτημάτων

- Βιομηχανοποίηση και ανέγερση μεταλλικών κτηρίων εργοστασίων,αποθηκών,

  βιομηχανικών  εγκαταστάσεων

- Κατασκευή  πολυορόφων κτιρίων με χαλύβδινο σκελετόΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΚΤΙΡΙΑ   


Tα σύμμεικτα κτήρια είναι ένας τρόπος δόμησης που για δεκαετίες τώρα εφαρμόζεται σε πολυώροφες κατασκευές (εμπορ. κέντρα, ουρανοξύστες) και επαγγελματικούς-βιομηχανικούς χώρους μεγάλης επιφάνειας (εργοστάσια, αποθήκες, αθλητ. εγκαταστάσεις και στάδια) και ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών και λειτουργικών απαιτήσεων. Βασίζεται στη συνεργασία χαλύβδινων διατομών (φέροντα στοιχεία) και στοιχείων σκυροδέματος (μεσοπάτωμα - εδαφόπλακα).  Η εφαρμογή της τεχνογνωσίας αυτής στην κατασκευή σπιτιών είναι γεγονός σε μεγάλη κλίμακα σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και τη Ιαπωνίας (της πλέον σεισμογενούς στον κόσμο) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών.

Η παγκόσμια τάση για εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των εκπομπών ρύπων και προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η προσαρμογή σε έναν τρόπο ζωής που μεταβάλλεται ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες, αναγκαστικά οδηγεί την βαριά βιομηχανία (ενέργεια, κατασκευές, μεταφορές) σε αντίστοιχες αναπροσαρμογές και επανασχεδιασμό των παραγωγικών τους  μεθόδων (βλ. βιοκλιματικός σχεδιασμός, «έξυπνα» κτήρια με ενεργειακή ταυτότητα, φωτοβολταϊκά συστήματα, φυσικό αέριο, υβριδικά αυτοκίνητα).

Η αντίστοιχη αναπροσαρμογή στον τομέα των κατασκευών είναι η επιλογή των κτηρίων με χαλύβδινο σκελετό, που παρέχει κατασκευές πλήρως ανακυκλώσιμες, 100% αντισεισμικές, συμβατές με βιοκλιματικό σχεδιασμό και χρήση ήπιων μορφών ενέργειας (αρχιτεκτονική ελευθερία για επίτευξη μεγάλων ανοιγμάτων, μέσω της στατικής επάρκειας που διαθέτουν) οικονομικότερες συγκριτικά με την συμβατική δόμηση και με μικρότερους χρόνους αποπεράτωσης.

Το ευρύ περιεχόμενο του όρου «προκατασκευή και προκάτ» που εμπεριέχει ετερόκλητες επιλογές υλικών καθώς και τρόπων ανέγερσης (πάνελ  αντικολλητης ξυλείας, έτοιμα στοιχεία σκυροδέματος, ξηρά δόμηση κλπ) και αναφέρεται σε συστήματα δόμησης που υπάρχουν στη αγορά δεκαετίες τώρα, δεν θεωρείται δόκιμος όρος για να αποδώσει την στιβαρότητα και τα συντριπτικά πλεονεκτήματα των σύμμεικτων κατασκευών έναντι όλων των άλλων «προκατασκευασμένων», αν και υπό την έννοια της τυποποιημένης διαδικασίας και του συμπιεσμένου χρόνου ανέγερσης είναι «προκατασκευή» .